Ödüller:
En İyi Film Oscar'ı
En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı
En İyi Yönetmen Oscar'ı
Altın Küre Drama Dalında En İyi Sinema Filmi Ödülü
En İyi Görsel Efekt Oscar'ı
Altın Küre Dram En İyi Erkek Sinema Oyuncusu Ödülü
En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ı
Altın Küre En İyi Yönetmen Ödülü
En İyi Film Kurgusu Oscar'ı

ÖZET : İki kardeş, baskıcı babalarının verdiği stres altında yaşar ve bundan tek kaçış yolları Beyzbol tutkuları ve yeni keşfettikleri bir arkadaş grubudur. Bu sıkıntılı zamanları atlatmak için birbirlerine güvenmeyi öğrenirler. 2017 ABD yapımı Rockaway filmini John J. Budion yönetiyor. Macera ve dram türündeki Rockaway filmi 9 ödüle sahip.

Oyuncular

  • Keidrich Sellati

    Keidrich Sellati

    Young Anthony

  • Maxwell Apple

    Maxwell Apple

    Young John

  • James DiGiacomo

    James DiGiacomo

    Young Dom

  • Tanner Flood

    Tanner Flood

    Young Brian

  • Colin Critchley

    Colin Critchley

    Young Sal

  • Nolan Lyons

    Nolan Lyons

    Bradley

  • Wass Stevens

    Wass Stevens

    Dad

Kalpten süzülen içtenlikle anlatılmış bir hikaye, hem başarı hemde yıkım ile yüzleşirken karakterleri kendine özgü kalitede somutlaştırmış. Ayrıca çocuk oyuncuların samimiyeti ve akıcılığı bizi bu küçük hayatların içine çekmeyi başarıyor.

En başlarda çocukluğuma ait arkadaşlık bağını hatırlattığı için çok sevdim... Çarpık kentleşmenin güneşimizi kapatmadığı çocukluğumuzu kirletmediği, arabaların zırt pırt girip çıkmadığı sokaklarda çift kale maç yapabildiğimizi, öğlen sadece bir dilim salçalı ekmekle açlık çekmeden gece geç saatlere kadar korkmadan sokakta kalabildiğimizi, hunharca üstümüzü başımızı kirlettiğimizi, dizlerimizi dirseklerimizi kanattığımızda oyun aşkına ağlayıp zırlamadığımızı hatırlattığı için çok sevdim.

Devamını izlerken burnumun direği sızladı, belki ağlamadım ama gözlerim doldu, hiç bir çocuk bunu yaşamamalı dedirtti, keşke Anthony'nin kardeşine yaptığı fedakarlık ile kalsaydı herşey, keşke bedeninden büyük bir kalbe sahip olmasaydı dedirtti. Yazacak çok şey var ama gerek yok, hiç düşünmeden açın izleyin.

Film hakkında ayrıca şöyle bir bilgi edindim (alıntı): Büyük Budapeşte Oteli, Kader Oyunları, Zoolander 2 gibi pekçok filmin görsel efektlerini yapan John J. Budion'un, çocukluk anılarına dayarak senaryosunu yazdığı, ilk yönetmenlik deneyimi olan Rockaway, ağabeyi Anthony ile birlikte 1994 yazında, New York'un Doğu Rockaway bölgesinde arkadaşlarıyla yaşadıkları günleri ve aile içinde babalarının baskı ve şiddet uygulamasına karşı ondan kurtulma planları yapmalarını konu alıyor.